Thailand (februari 2017)

Posted by on 17 september 2017

Eén van de redenen waarom wij twijfelden of we wel ouders wilden worden was onze sterke wens om te blijven reizen. Gelukkig zetten we afgelopen februari de stap om met ons drietjes naar Thailand te gaan. Tibbe (1,5 jaar oud) was inmiddels al met naar Portugal, Tenerife, Noorwegen en Zwitserland geweest en omdat alle keren het reizen (o.a. in het vliegtuig) goed was bevallen durfden we een langere vlucht naar Bangkok nu ook wel aan :-)!

Daar gingen we, met twee 55 liter rugzakken vol en een buikdrager om Tibbe in te vervoeren, eerst de bus naar Arnhem CS, toen de trein naar Schiphol en vervolgens het vliegtuig in. We hadden een rechtstreekse vlucht en vlogen ’s nachts dus Tibbe heeft in het vliegtuig redelijk lang geslapen. Ik geloof niet dat Tibbe onze medereizigers overlast heeft bezorgd.

In Bangkok aangekomen, bracht de broer van Mark (die in Bangkok woont met zijn gezin) ons naar het hotel wat we in Nederland al geboekt hadden. Eéntje op een centrale ligging en op loopafstand van zowel de MRT (Sukhumvit, metro) als de BTS (Asok, skytrain). Wel zo makkelijk omdat Tibbe een stuk relaxter is als hij een middagdutje kan doen. Dat deed hij dan ook elke dag even. Rond een uur of 10 gingen we uit om rond 13 uur terug te komen voor Tibbe zijn middagslaapje. Om vervolgens rond 17 uur weer op pad te gaan om te gaan dineren.
Omdat de Thai gek zijn op kinderen, en falang kinderen in het bijzonder, hoefden we ons niet druk te maken om Tibbe op het moment dat we ergens een hapje gingen eten. Zelfs in de verschillende sky bars, was er volop “oppas” waardoor wij in alle rust konden genieten van de steeds weer bijzonder mooie zonsondergang, ons eten, de drankjes en elkaar.

In Bangkok hebben we heel wat afgelopen. Tibbe meestal in de buikdrager maar ook regelmatig zelf laten lopen. Omdat wij al meerdere keren met ons tweetjes in Bangkok waren geweest, hebben we niet de meest toeristische plekjes bezocht. We zijn bijvoorbeeld wel met de taxiboot naar de dierentuin geweest, op de nachtmarkt rondgehangen, shoppingmalls bezocht en ritjes met de tuktuk gemaakt.

Na vier dagen Bangkok zijn we naar Phuket gevlogen om vanuit daar de oversteek naar het eilandje Koh Yoa noi te maken. Twee jaar geleden waren Mark en ik op ditzelfde eilandje in totaal 6 weken geweest dus het voelde een beetje als thuiskomen toen we voet aan wal zetten. Het laatste stukje naar Tha Khao Bay View resort met een song taw (pick up truck met twee banken) afgelegd. Het warme ontvangst wat we bij aankomst kregen, was overweldigend. Mr Sam en zijn vrouw herkenden ons meteen en ontvingen ons extra hartelijk. Wat was het heerlijk om terug te zijn op dat stukje paradijs :-)!
In tegenstelling tot de eerste twee keren dat wij bij Tha Khao Bay View logeerden, hadden we nu een bungalowtje met airco. Deze was ook wat groter waardoor het Nomad bedje (tentje) van Tibbe er makkelijk in paste. De 8 dagen die volgden zijn we doorgekomen met eten, drinken, relaxen in de hangmat, zwemmen, zand spelen en scooter rijden. Vakantie op reis ;-)! Ook erg gezellig dat de broer van Mark met zijn gezinnetje vanuit Bangkok ons daar op kwam zoeken!

Toen we terugkwamen op het vaste land, hebben we in Phuket een auto gehuurd om daarmee o.a. een olifant opvang (Phuket Elephant Sanctuary) te bezoeken. Ontroerend om te merken dat Tibbe zonder gemopper 3 uur in de buikdrager kon hangen terwijl wij achter een drietal olifanten aan slenterden. Hij keek zijn ogen uit en vond het niet eng dat ik de olifanten fruit voerde terwijl hij in de buikdrager bungelde.
Vanuit Phuket hebben we en aantal dagen bij het Khao Sok national park verbleven. Met een bootje de adembenemende omgeving verkend en vooral weer lekker gerelaxed met de nodige Thaise versnaperingen.

De laatste twee dagen van onze reis hebben we weer in Bangkok doorgebracht. In hetzelfde hotel en op eenzelfde ontspannen manier. Ook de terugreis verliep weer voorspoedig al sliep Tibbe een stuk minder lang omdat we dit keer overdag vlogen.

Reacties zijn gesloten.